Powered By Blogger

29 Haziran 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya

Taze barbunyanın da tam mevsimi. Bugün pazardan biraz fazla aldım. Kızımla beraber ayıkladık. Çocuklar için de eğlenceli bir aktivite oluyor sebze ayıklamak. Kızıma biraz da öğretmek istiyorum birşeyler. Aklında ne kalsa kardır. Onun yaşındayken, nurlar içinde yatsın babaannemden öğrendiklerim halen aklımdadır. Beraber ayıkladık, yıkadık. Birazını kışlık saklamak için azıcık soteleyip buzluğa kaldırdık. Kalanla da iftar menümüze yemek yaptık. Dediğim gibi tam da mevsimi şimdi, şeker gibi kestane gibi çok lezzetli barbunyayı umarım siz de seversiniz.

Malzemeler :
☆ 1 kg barbunya
☆ 1 orta boy kuru soğan
☆ 1-2 diş sarımsak
☆ 2 adet havuç
☆ 1 büyük domates
☆ 1 tatlı kaşığı domates salçası
☆ 1 çay kaşığı biber salçası
☆ tuz, şeker, su, zeytinyağı

Yapılışı :
♤ Barbunya ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye alınır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur. 15-20 dakika kaynatılır, hem gazı alınır, hem de kırmızı suyu salınır.
♤ Başka bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı konur. İnce doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek orta ateşte kavrulur.
♤ Sırasıyla havuç, süzülmüş barbunyalar, küp küp doğranmış domates, biber ve domates salçaları eklenir, kavrulmaya devam edilir.
♤ Susuz seviyorsanız domatesin suyu yeterli olacaktır. Benim gibi sulu tercih ediyorsanız biraz su ekleyebilirsiniz. Hazırda sebzeli tavuk suyum vardı, 1-2 su bardağı kadar ekledim, daha da lezzetli oldu.
♤ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker eklenir, barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
♤ Servis kabına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış bol maydanoz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder