Powered By Blogger

11 Eylül 2015 Cuma

Kadayıflı Güllaç Tatlısı











Bütün suçlu hep bu artık malzemeler :) Yapsalar bunların küçük porsiyonlarını, biz de aman kalanla neler yapsak da değerlendirsek diye düşünmesek keşke:) Ramazandan kalan güllaç ve geçen yıldan kalan kuru kadayıf gözüme batıyor kaç zamandır. Neler yapabilirim diye araştırırken bir de baktım ki ikisi birlikte de olurmuş. En sevdiğim tarifler böyle yaratıcı olanlar. İlk keşfedeni tebrik ediyor, hemen uyguladığım ve ailecek çok beğendiğimiz tarifime geçiyorum ;)

Malzemeler :
☆ 8 yaprak güllaç
☆ 4 su bardağı ılık süt
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 2 su bardağı kuru Giresun kadayıfı (yaş kadayıfla da olabilir)
☆ 2 yemek kaşığı tereyağ
☆ 1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Yapılışı :
♤ Kuru kadayıf, tereyağında kavrulduktan sonra ılınmaya bırakılır.
♤ Geniş bir kapta ılık süt ve şeker karıştırılarak eritilir.
♤ Güllaç yaprakları, servis kabına uygun büyüklükte kırılarak şekerli sütte ıslatılır. 4 yaprak bu şekilde servis kabına döşenir.
♤ Kavrulmuş kadayıfın ve çekilmiş fındığın yarısı karıştırılarak üzerine serilir. (Resim 2 ve 3)
♤ Kalan 4 güllaç yaprağı da şekerli sütte ıslatılarak üzerine döşenir. Kalan süt güllacın üzerine dökülür. (Resim 4)
♤ En üstüne kalan kadayıf ve fındık serilerek malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. (Resim 1 ve 5)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder