Powered By Blogger

7 Haziran 2015 Pazar

Fırında Somon



Bu sabah kahvaltıya misafirlerimiz vardı. Sabah erkenden oyumuzu kullandıktan sonra pazarımıza gidip alışverişimizi yaptık, dönüş yolunda da misafirlerimizle karşılaştık :) Yabancı değillerdi neyse ki, girdik mutfağa beraber hazırladık, sonra da yedik içtik afiyetle.

Akşam için ne hazırlasam diye düşünürken buzluktaki somonlar geldi aklıma. Hem uzundur balık yememiştik ailecek, hem de buzluğa koyalı bayağı olmuştu. Çıkardım buzluktan ben de, biraz çözülünce de terbiyesini verdim güzelce. Akşam yemeği için fırında pişirdim somonu, yanına tel şehriye çorbası ve mevsim salatayla çok şükür doyurduk karnımızı.

Aşağıda tariflediğim yemeği, somon dışında diğer büyük balıklarla da yapabilirsiniz.

Malzemeler :
☆ Somon balığı
☆ Terbiyesi için soya sosu, limon, sıvıyağ + defne yaprağı + sarımsak
☆ 4 adet orta boy patates
☆ 2 adet havuç
☆ Maydanoz
☆ Çeri domates
☆ Tuz, karabiber, pul biber, sıvıyağ

Yapılışı :
♤ Yıkanıp temizlenmiş somonu derin bir kapta 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, yarım limonun suyuyla harmanlayın, üzerine defne yapraklarını koyup kapatarak terbiyelenmeye bırakın.
♤ Patatesleri yıkayıp elma dilimleri şeklinde doğrayın. Havuçları da büyük dilimleyin. 2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice karıştırın.
♤ Yuvarlak borcamın ortasına somonları, kenarlarına da patates ve havuçları yerleştirin.
♤ Somonların üzerine ikişer çizik atıp, çiziklerin içine ortadan ikiye kesilmiş sarımsakları batırın, üzerine de dilim limon yerleştirin.
♤ Kaplarda kalan sosları da üzerine dökün. Çeri domatesleri de ortadan ikiye bölüp patateslerin üzerine dizdikten sonra ince kıyılmış maydanozları serpin.
♤ Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder