Powered By Blogger

27 Haziran 2015 Cumartesi

Çikolatalı parfe






Kızım mozaik pasta istedi hafta içi. Bir türlü vakit bulamadım yapmaya. Derken biraz daha yazlık bir versiyon yapmaya karar verdim. Kolay bir çikolatalı parfe tarifi çıktı böylece ortaya.

Malzemeler :
☆ 2 paket toz krem şanti
☆ 1 su bardağı süt
☆ 2 yumurta akı, bir fiske tuz
☆ 1 paket vanilya
☆ 1 paket petibör bisküvi
☆ 80 gr bitter çikolata

Yapılışı :
♤ Toz krem şanti ve süt, kıvamı koyulaşana kadar 7-8 dakika boyunca mikserle çırpılır.
♤ Yumurta akı çok azıcık tuz eklenerek köpük köpük olana kadar 2-3 dakika boyunca mikserle çırpılır.
♤ Şantinin üzerine köpük yumurta akı, vanilya, kırılmış bisküvi, rendelenmiş veya bıçakla küçültülmüş çikolata eklenir, yavaş yavaş karıştırılır. (Resim 2)
♤ İçine streç film serilen kalıba parfe karışımı dökülür ve bastırılarak üzeri düzeltilir. Streç filmle kapatılır ve buzlukta 2 saat veya buzdolabında 5-6 saat soğutulur.
♤ Kalıptan çıkarılan parfe, streç film yavaşça çıkarıldıktan sonra servis kabına yerleştirilir.
♤ Arzu ederseniz üzerine çikolata sosu döküp, fıstık/fındık/cevizle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder