Powered By Blogger

29 Haziran 2015 Pazartesi

Mantar sote

Kültür mantarıyla çorba da yaparım, sote de. Bugün çorba yerine sote yapmayı tercih ettim. Güzel de oldu vallahi, bayıldı oğlumla eşim. Taze pideyi bandıra bandıra yediler bitirdiler. Sonra bir baktım,  herkesin elinde bir soda midelerinin sızısını dindirmeye çalışıyorlardı ;) Sebzelerin en tazelerini bulabildiğimiz bugünlerde siz de deneyin derim.

Malzemeler :
☆ 1 paket kültür mantarı
☆ 1 orta boy kuru soğan
☆ 1-2 diş sarımsak
☆ 1 kırmızı kapya biber
☆ 1 orta boy domates
☆ tuz, sıvıyağ, tereyağ
☆ Fırına sürerken üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
♤ Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ konur, kalın doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsak eklenir, kavrulmaya bırakılır.
♤ İnce doğranmış kırmızı biber ve küp küp doğranmış domates de eklenir, kavrulmaya devam edilir.
♤ Son olarak yıkanıp doğranmış mantar da eklenir. Kısık ateşte sotelemeye devam edilir.
♤ 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağ da eklenip karıştırılır, 5-10 dakika sonra altı kapatılır.
♤ Isıya dayanıklı fırın kabına alındıktan sonra üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerindeki kaşarlar eriyinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder