Sıcak yaz akşamlarına yakışır serin ve sağlıklı bir lezzet yoğurtlu kup. Beğeneceğinizi umarak hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler :
☆ 500 gr süzme yoğurt
☆ 3 yemek kaşığı bal
☆ 1 adet elma
☆ 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
☆ 2 yemek kaşığı toz tarçın
☆ Üzerini süslemek için bal, fındık veya meyve
Yapılışı :
♤ Elma yıkanıp soyulduktan sonra minik minik doğranır. 1 yemek kaşığı bal, toz fındık ve tarçınla harmanlandıktan sonra 250° fırında 10-15 dakika karamelize olana dek pişirilir. Soğuması için dışarı alınır. (Resim 2)
♤ Yoğurt ve 2 yemek kaşığı bal mikserle iyice çırpılır. Soğuması için buzdolabında bekletilir.
♤ Kup bardaklarının tabanına karamelize elma, üzerine ballı yoğurt, tekrar elma ve tekrar yoğurt konur.
♤ Arzunuza göre üzeri bal, toz fındık veya meyve ile süslenir. (Resim 1)
♤ Buzdolabında biraz soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun
16 Haziran 2015 Salı
Ballı elmalı yoğurtlu kup
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder