Bugün çarşamba, semtimizin pazarı vardı. Evde olduğum için artık bizim balık günümüz oldu çarşamba. Hamsi özlemiştik, güzel görünce aldım pazardan. Evde vakit de bol olunca tabi, kılçıklarını da ayıklayım dedim. E bu kadar hazırlayınca da yalancısından (içi boş) hamsi kuşu yapıverdim. Önüne tel şehriye çorba, yanına bol ekşili salata ve roka, ardına da sıcak helvayla bu akşam da doyduk çok şükür.
Malzemeler :
☆ 1 kg hamsi
☆ 3 yemek kaşığı mısır unu
☆ Tuz
☆ Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
♤ Hamsi temizlendikten sonra iyice yıkanır. Suyu süzülünce tuzlanarak biraz bekletilir. (Resim 2)
♤ Kılçığı da çıkartılan hamsiler Resim 3'teki gibi, 2 tanesinin içleri birbirine yapıştırılarak hazırlanır. Gerçeğinde 3 hamsiyle 1 kuş hazırlanır. Arasına da, galiba soğan ve maydanozlu harç konur. Böylece daha yumru gibi olur, yani kuş gibi görünür.
♤ Mısır ununa biraz tuz ekelenip karıştırılır. Hamsi kuşunun her 2 yüzü de unlanır. (Resim 4)
♤ Unlanan hamsi kuşları, sıvıyağ ısıtılmış tavaya çiçek şeklinde dizilir. (Resim 5) Hamsiler piştikçe küçüleceğinden sıkışık dizebilirsiniz.
♤ Tavanın her tarafı eşit pişirildikten, hamsi kuşlarının bir tarafı kızartıldıktan sonra kapak veya düz bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da kızartılır. (Resim 6)
Servise hazırdır, afiyet olsun :)
11 Kasım 2015 Çarşamba
Yalancı hamsi kuşu
Etiketler:
balık,
hamsi kuşu,
yalancı hamsi kuşu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder