Powered By Blogger

11 Kasım 2015 Çarşamba

Yalancı hamsi kuşu

Bugün çarşamba, semtimizin pazarı vardı. Evde olduğum için artık bizim balık günümüz oldu çarşamba. Hamsi özlemiştik, güzel görünce aldım pazardan. Evde vakit de bol olunca tabi, kılçıklarını da ayıklayım dedim. E bu kadar hazırlayınca da yalancısından (içi boş) hamsi kuşu yapıverdim. Önüne tel şehriye çorba, yanına bol ekşili salata ve roka, ardına da sıcak helvayla bu akşam da doyduk çok şükür.

Malzemeler :
☆ 1 kg hamsi
☆ 3 yemek kaşığı mısır unu
☆ Tuz
☆ Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı :
♤ Hamsi temizlendikten sonra iyice yıkanır. Suyu süzülünce tuzlanarak biraz bekletilir. (Resim 2)
♤ Kılçığı da çıkartılan hamsiler Resim 3'teki gibi, 2 tanesinin içleri birbirine yapıştırılarak hazırlanır. Gerçeğinde 3 hamsiyle 1 kuş hazırlanır. Arasına da, galiba soğan ve maydanozlu harç konur. Böylece daha yumru gibi olur, yani kuş gibi görünür.
♤ Mısır ununa biraz tuz ekelenip karıştırılır. Hamsi kuşunun her 2 yüzü de unlanır.  (Resim  4)
♤ Unlanan hamsi kuşları, sıvıyağ ısıtılmış tavaya çiçek şeklinde dizilir. (Resim 5) Hamsiler piştikçe küçüleceğinden sıkışık dizebilirsiniz.
♤ Tavanın her tarafı eşit pişirildikten, hamsi kuşlarının bir tarafı kızartıldıktan sonra kapak veya düz bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da kızartılır. (Resim 6)

Servise hazırdır, afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder