Powered By Blogger

7 Kasım 2015 Cumartesi

Tavada yufka böreği











Geçen günkü köfteden artan patates püresiyle pratik bir börek yaptım bugün. Hem de yağsız, hem de tavada. İç malzeme değiştirilerek çeşit çeşit denenebilir. Gayet pratik ve de lezzetli. Bir el açması börek lezzetinde değil tabi ki, ama yine de çok beğendik biz çocuklarla.

Malzemeler :
☆ 1 adet yufka
☆ 1 kase patates püresi (1 patates haşlanıp rendelenerek de kullanılabilir tuz ve karabiber ilavesiyle)
☆ 100 gr kaşar peynir
☆ 1 adet yumurta
Arası için 1 yemek kaşığı un ve yarım çay bardağı süt

Yapılışı :
♤ Un ve süt çırpılır önce. (Yumurtanın beyazını da ekledim harca.)
♤ Yufka tezgaha serilip yarısı süt ve un karışımıyla ıslatılır. Diğer yarı, ıslanmış kısmın üzerine kapatılıp yarım ay şeklinde yufka elde edilir. (Resim 2)
♤ Dört eşit üçgen kesilir. Üçgenin geniş tarafına önce patates konur, üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.
♤ Sigara böreği sarar gibi sarılır, ama geniş olarak. (Resim 3)
♤ Izgara tavasına konan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. (Resim 4)
♤ Tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. 10-15 dakika sonra spatulayla alt üst çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.

Servise hazırdır. (Resim 1)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder