Emeklilik hoşuma gitti. Evde olmak keyif veriyor şimdilik. Mutfakta dilediğim gibi vakit geçirebiliyorum. Günlük menüler hazırlıyorum. Yorulana sıkılana kadar da devam. Bugün menümüzde bakliyat grubundan yeşil mercimek var.
Malzemeler :
☆ 1,5 su bardağı yeşil mercimek
☆ 100 gr kıyma
☆ 1 orta boy kuru soğan
☆ 1 diş sarımsak
☆ 1 adet domates
☆ 1 yemek kaşığı domates salçası
☆ 1 tatlı kaşığı biber salçası
☆ 500 ml su (tercihen + 1su bardağı et suyu)
☆ 1 yemek kaşığı sıvıyağ
☆ Tuz, kimyon, toz şeker
Yapılışı :
♤ Yeşil mercimekler 1 gece önceden yıkanıp soğuk suya bırakılır. (Resim 2)
♤ Ertesi gün, süzülen mercimekler siyah suyunun atılması için 5 dakika kaynatılıp tekrar süzülür.
♤ Kıyma, sıvıyağ, soğan ve sarımsakla kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domates ve salçalar da eklenip kavrulmaya devam edilir.
♤ Yeşil mercimek de eklenir, karıştırılıp tüm malzemelerle kavrulur. (Resim 3)
♤ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kimyon bakliyatın gazı rahatsız etmesin diye eklenir.
♤ Önce varsa 1 su bardağı et suyu, sonra da yarım lt kaynar su eklenir ve yemek kaynamaya bırakılır. Kaynayınca 10 dakika da kısık ateşte pişirilir ve altı kapatılır.
Servise hazırdır. (Resim 1)
Afiyet olsun 😊
6 Kasım 2015 Cuma
Yeşil mercimek yemeği (kara şimşek)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder