Powered By Blogger

4 Kasım 2015 Çarşamba

Balkabaklı kup









Şimdiye dek balkabağı, sadece klasik tatlısını yaptığım bir meyveydi. Bir gezimizde balkabaklı börek yedikten sonra başka neler yapılabilir diye araştırmıştım biraz. Önce çorbasını denedim. Bugün de muhallebiye sos oldu, iyiki de oldu sonuçtan çok memnunum, tavsiye ederim 😋

Malzemeler :
Balkabağı sosu için;
☆ 2 dilim balkabağı  (Resim 2)
☆ 5 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
☆ 1 lt süt
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 2 yemek kaşığı nişasta
☆ 2 yemek kaşığı un
☆ 2 yemek kaşığı toz badem (isteğe bağlı)
☆ 1 paket toz vanilin

Yapılışı :
♤ Balkabakları küp küp doğranıp üzerine toz şeker eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. (Resim 3)
♤ İyice pişince blenderla pürüzsüz olana dek çekilir.
♤ Muhallebi malzemeleri, vanilya hariç tencereye konup ateşe alınır. (Resim 4) Dibi tutmasın diye karıştırarak koyulaşana dek pişirilir. Ocaktan alınıp vanilya da eklenir ve karıştırılır.
♤ İlk sıcağı geçince kup kaplarına önce muhallebi paylaştırılır. Üzerine balkabağı sosu dökülür. (Balkabağı sosumun neredeyse yarısı arttı, başka deneysel çalışmalarım için saklama kabıyla buzdolabına kaldırdım.) Arzunuza göre üzerini fındık veya ceviz kırıklarıyla süsleyebilirsiniz. (Resim 1)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder