Powered By Blogger

28 Mayıs 2015 Perşembe

Kek topları / Cakepops

Hindistan cevizli pastamın çeyreği kalmış baktım. Kek değildi o günkü niyetim aslında, truf yapacaktım ama hamurun kıvamı hoşuma gitmeyince keke çevirmiştim. O zaman bugün de kekten trufa, kek toplarına dönüştüreyim dedim :) Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan gibi bir şey oldu bu :) Böylece kek ve topları sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar ;)

Bayat keklerinizi değerlendirmek için çok leziz bir yöntem, bayılacaksınız.

Malzemeler :
☆ 1/4 bayat kek
☆ 1 çay bardağı süt kreması
☆ 80 gr çikolata
☆ Arzu ederseniz içine iç fındık, iç fıstık
Üzeri için:
☆ 80 gr çikolata
☆ 1 yemek kaşığı tereyağ
☆ Arzu ederseniz hindistan cevizi, toz fındık, toz fıstık

Yapılışı :
♤ Kek rondodan çekilerek un haline getirilir.
♤ Krema ısıtma kabına alınarak biraz ısıtılır, kaynamadan altı kapatılır. Çikolata kırılarak eklenir, karıştırılarak erimesi sağlanır.
♤ Çikolatalı krema rendelenmiş kekin üzerine dökülür. (Resim 2)
♤ Yoğurularak hamur haline getirilir. Katıysa biraz süt eklenerek açılabilir. Cıvıksa biraz petibör bisküvi ufalanarak katılaşabilir.
♤ Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar yuvarlanır. Arzu edilirse yuvarlamadan önce ortasına iç malzeme konulabilir. Servis kabına dizerken, servisi kolay olsun diye ortadan ikiye böleceğiniz pipetleri saplayabilirsiniz ortalarına. (Resim 3)
♤ Şekillendirilmiş kek topları buzdolabında dinlenirken üzeri için çikolata ve tereyağ benmari usulü eritilir.
♤ Soğuyan kek topları çikolata sosuna batırılarak kaplanır. Arzu edilirse sonrasında hindistan cevizi, toz fındık veya toz fıstığa batırılarak süslenir. (Resim 4)
♤ Kek topları buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirildikten sonra servise hazırdır. (Resim 1)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder