Powered By Blogger

17 Ocak 2016 Pazar

Yoğurtlu poğaça

Vali Nasip Şahin'i çok seviyoruz :) Yine yeni yeniden 1 günlük kar tatili ilan edilince, evde bir bayram havası esti adeta. Malum 2 öğrencimiz var :) Gece geç yatmak istediler kıramadım. Bir de gece kıyıntısı isteyince kuzular, evdeki malzemelere bakıp hızlıca yoğurtlu poğaça yaptık. Kokusundan mest oldum ama bu saatte olmaz. Hevesimi sabah kahvaltıya bırakıp, gençleri poğaçalarla başbaşa bıraktım.

Malzemeler:
☆ 3,5-4 su bardağı un
☆ 1 paket instant kuru maya
☆ 1 yemek kaşığı toz şeker
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
☆ 1 su bardağı yoğurt
☆ 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
☆ 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
☆ 1 çay bardağı sıvıyağ
☆ Arzuya göre dereotu 

Yapılışı :
♤ Yoğurma kabına un, maya, şeker ve tuz konur. Ortası açılır, sıvı malzemeler konur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene dek yoğurulur. ( Resim 2 )
♤ Hamurun üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
♤ Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak ister içi boş, ister arzu edilen malzeme konularak kapatılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Yarım saat kadar tepsi mayasına bırakılır. ( Resim 3 ve 4)
♤ Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra istenirse susam, çörek otu veya haşhaş serpilir.
♤ Önceden ısıtılmış 180 ° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Servise hazırdır. ( Resim 1 )
Afiyet olsun 😊 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder