Powered By Blogger

4 Ocak 2016 Pazartesi

Leopar kurabiye



















Şöyle mis gibi tereyağlı bir kurabiye yapsam, kıyır kıyır yesek dedim, oh mis gibi oldu. Sadece fırında yayılacağını unuttum aceleden, tepsiye sıkışık dizmişim, pişince yuvarlakları biraz köşeli oldu 😉 Her seferinde aşık oluyorum bu kurabiyelere, hem kokusuna, hem tadına, hem de şekline. Kahvenin yanına da çok yakışıyor, sütün yanına da. Benden anlatması 😉

Malzemeler :
☆ 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
☆ 1/3 su bardağı sıvıyağ
☆ 1 su bardağı pudra şekeri
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ 3,5 su bardağı un
☆ Toz kakao (1 yemek kaşığı + 1 çay kaşığı)

Yapılışı :
♤ Kakao haricindeki malzemeler karıştırılarak un kurabiyesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilene dek yoğurulur. (Resim 2)
♤ Bu hamurdan, 2 küçük beze (yumurta büyüklüğünde) koparılır. Birine 1 çay kaşığı kakao, diğerine 1 yemek kaşığı kakao eklenir. (Resim 3) Hamurlar kakao ile özdeşleşene dek ayrı ayrı yoğurulur. Hamur dağılırsa, toparlamak için bir kaç damla süt eklenebilir.
♤ Koyu renk olan beze dikdörtgen şeklinde açılır ince. Diğer kakaolu beze silindir şeklinde açılarak ortasına konur. Etrafı sarılarak, dışı koyu renk içi açık renk kakaolu bir silindir elde edilir. Bu silindirden ince ince yuvarlak leopar desenleri kesilir. (Resim 4)
♤ Kalan hamur yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak açılır. Açılırken dağılabilir, elinizle düzeltebilirsiniz. Kesilen leopar desenleri gelişigüzel yapıştırılır üzerine merdane veya oklava yardımıyla. (Resim 5)
♤ Yuvarlak bir kalıpla  (su bardağı kullandım) daireler kesilir. (Resim 6)
♤ Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. (Resim 7) (Bu resimdekinden daha seyrek dizilmeli, fırına girince yayılıyor çünkü.) (Resim 8'dekiler, kalan hamurlar birlikte yoğurularak açılan yuvarlaktan kesilir)
♤ Önceden ısıtılmış 170 ° fırında 14-15 dakika pişirilir. (Resim 9)

İlk sıcağı geçtikten sonra servise hazırdır. ( Resim 1)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder