Powered By Blogger

18 Ocak 2016 Pazartesi

Portakallı kek







Portakallı keki çok severim. Dışarıda lapa lapa kar yağarken, daha çok vitamin alalım diye portakallı kek yapayım dedim bugün 😉 Ev yine mis gibi koktu. Beni hep bu kokular, bu tatlar mahvediyor 😉

Malzemeler :
☆ 3 yumurta
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 1 paket vanilya
☆ 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ve portakal kabuklarının rendesi
☆ Yarım su bardağı sıvıyağ
☆ 2,5 su bardağı un
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ Arzu edilirse toz fındık, ceviz ve biraz da tarçın eklenebilir.

Yapılışı :
♤ Yumurta, toz şeker ve vanilya mikserle iyice köpürene ve eriyene dek çırpılır.
♤ Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabukları ve sıvıyağ eklenerek tekrar çırpılır. Portakal suyu 1 bardaktan az ise, üzeri sütle tamamlanabilir.
♤ Son olarak un ve kabartma tozu eklenerek düşük devirde mikserle çırpılır.
♤ Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve tabanı bir kaç kez tezgaha vurulur. ( Resim 2 )
♤ Önceden ısıtılmış 170° fırında 40 dakika kadar pişirilir. (İçi nemli kalsın isterseniz 30-35 dakika pişmesi yeterli olacaktır.)
♤ Fırından çıkarılan sıcak kalıp, ıslak bez üzerinde dinlenmeye bırakılır. ( Resim 3 )
♤ Kalıptan çıkarılan kekin üzeri pudra şekeri serpilir.

Servise hazırdır. ( Resim 1 )
Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder