Powered By Blogger

25 Ocak 2016 Pazartesi

İspanyol omleti

Malzemeler :
☆ 1 adet orta boy kuru soğan
☆ 2 adet orta boy patates
☆ 3 yemek kaşığı sıvıyağ
☆ 3 yumurta
☆ Tuz, karabiber

Yapılışı :
♤ Soğan soyulup ortadan ikiye kesildikten sonra yarım ay şeklinde doğranır.
♤ Tavaya sıvıyağ konup biraz ısıtıldıktan sonra soğanlar eklenip orta ateşte kavrulmaya bırakılır. (Resim 2)
♤ Patatesler soyulup yıkandıktan sonra halka halka kesilir.
♤ Yarı kavrulmuş soğana patatesler, tuz ve karabiberle eklendikten sonra, kısık ateşte kapağı kapatılarak 15 dakika kadar kavrulmaya bırakılır. Ara ara yavaşça alt üst edilerek patateslerin iyice pişmesi sağlanır. (Resim 3)
♤ Başka bir kapta yumurtalar kırılarak çırpılır. Kavrulmuş patatesli soğan, çırpılmış yumurtaların üzerine dökülerek kırmadan karıştırılır, yumurtaya tamamen bulanır. (Resim 4 ve 5)
♤ Tavaya az yağ eklenerek yumurtalı karışım serilir. Kısık-orta ateşte kapağı açık bırakılarak omlet pişirir gibi pişirilir. Uygun bir tava kapağı veya düz bir tabakla ters çevrilerek, diğer tarafı da pişirilir.

Servise hazırdır (Resim 1 ve 6)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder