Powered By Blogger

28 Nisan 2015 Salı

TEOG için herkese başarılar

Evet, sınav günü geldi çattı. 8. sınıf ögrencilerinin lise yerleştirmelerine esas merkezi sınavlarının 2. dönem 1. oturumu bugün yapılıyor.

Eğitim yılı başından itibaren merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz, bugün ve yarın sınavlarını tamamlayacaklar. Bugün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden; yarınsa Fen, İnkılap ve Yabancı Dil derslerinden sınavları var. Sınav süresi, soru adetleri, ders ağırlık katsayıları, yanlış cevapların doğruları etkilememesi makul. Ancak yine de öğrencilerin stresini engellemiyor, azaltmıyor.

Sabah oğlumu uğurlarken içim acıdı. Anne karnım ağrıyor, haydi bir an önce gidelim dedi. Yapacak bir şey yok. Her sınav stres yaratır. Merkezi olsa da olmasa da. İlk yazılarımdan birinde de bahsetmiştim. Bu sınav sistemini geçmiştekilere kıyasla daha mantıklı buluyorum. Keşke müfredatı da biraz hafifletebilsek.

Sınavlar bittikten sonra stres bitmeyecek ama, belki de esas stres baslayacak. Puanların açıklanmasıyla başlayacak tercih süresi, yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı ana kadar stres dolu geçecek gibi görünüyor. Bu yıl bazı değişiklikler de yapılmış tercih sürecinde, incelediğim kadarıyla olumlu değişiklikler. Ama önce sınavlarımız bitsin ve yerleştirmeye esas puanlar belli olsun. Gerisine daha sonra stresleneceğiz artık :)

Allahım bütün yavrularımıza zihin açıklığı versin. Ögrencilerimiz de, ögretmenlerimiz de, velilerimiz de emeklerinin karşılıklarını alsınlar inşallah.

Herkese başarılar dilerim...



Nevin Dursun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder