Powered By Blogger

26 Nisan 2015 Pazar

Kremalı mantarlı tavuk



Sitemizdeki cafenin spesiyaliymiş, oğlumun ve kızımın favorisiymiş, fungi. Nedir diye merak ettim sipariş verdim, kremalı mantarlı tavuk çıktı :)

O zaman çocuklara bu pazar sürprizi olarak, mutfaktan newince fungi çıkar ;)

Malzemeler:
☆ 2 adet tavuk göğsü
☆ 1 yemek kaşığı sıvıyağ
☆ 250 gr kültür mantarı
☆ 1 tatlı kaşığı tereyağ
☆ tuz, karabiber
☆ 1 paket (200 ml) krema

Yapılışı :
♤ Tavuklar kuşbaşı doğranıp sıvıyağ konmuş tencereye konur ve ocağa alınır. (orjinali tavuk ızgaraydı devşirdim ;) )
♤ Orta ateşte ara ara karıştırılarak kavrulur. Saldığı suyu çekene kadar kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. Kapağı kapatılır, iyice pişmeye bırakılır.
♤ Yıkanıp kurutulmuş mantarlar dilimlenir. Az sıvıyağ konmuş tavaya alınır, üzerine bir kaç damla limon suyu damlatılır kararmasın diye.
♤ Yine de kararırsa (benimkiler hep kararır :( ) saldığı siyah su dökülür. Kendi buharında biraz yumuşadıktan sonra tenceredeki tavuğa eklenir.
♤ Tavukla mantar sotelenirken tereyağ eklenir, tuz ve karabiber eklenir, altı kısılır.
♤ Tavuk iyice piştikten sonra, kremanın tamamı boşaltılır tencereye ve tahta kaşıkla karıştırılırdiktan sonra kapağı kapatılır.
♤ 10 dakika kadar birlikte pişirildikten sonra ocaktan alınır.
♤ Servis tabağı önce arzuya göre pilav, fırın patates ve veya sebze ile süslendikten sonra, kremalı mantarlı tavuk da eklenir.

Afiyet olsun



Nevin Dursun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder