Sitemizdeki cafenin spesiyaliymiş, oğlumun ve kızımın favorisiymiş, fungi. Nedir diye merak ettim sipariş verdim, kremalı mantarlı tavuk çıktı :)
O zaman çocuklara bu pazar sürprizi olarak, mutfaktan newince fungi çıkar ;)
Malzemeler:
☆ 2 adet tavuk göğsü
☆ 1 yemek kaşığı sıvıyağ
☆ 250 gr kültür mantarı
☆ 1 tatlı kaşığı tereyağ
☆ tuz, karabiber
☆ 1 paket (200 ml) krema
Yapılışı :
♤ Tavuklar kuşbaşı doğranıp sıvıyağ konmuş tencereye konur ve ocağa alınır. (orjinali tavuk ızgaraydı devşirdim ;) )
♤ Orta ateşte ara ara karıştırılarak kavrulur. Saldığı suyu çekene kadar kavrulduktan sonra üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. Kapağı kapatılır, iyice pişmeye bırakılır.
♤ Yıkanıp kurutulmuş mantarlar dilimlenir. Az sıvıyağ konmuş tavaya alınır, üzerine bir kaç damla limon suyu damlatılır kararmasın diye.
♤ Yine de kararırsa (benimkiler hep kararır :( ) saldığı siyah su dökülür. Kendi buharında biraz yumuşadıktan sonra tenceredeki tavuğa eklenir.
♤ Tavukla mantar sotelenirken tereyağ eklenir, tuz ve karabiber eklenir, altı kısılır.
♤ Tavuk iyice piştikten sonra, kremanın tamamı boşaltılır tencereye ve tahta kaşıkla karıştırılırdiktan sonra kapağı kapatılır.
♤ 10 dakika kadar birlikte pişirildikten sonra ocaktan alınır.
♤ Servis tabağı önce arzuya göre pilav, fırın patates ve veya sebze ile süslendikten sonra, kremalı mantarlı tavuk da eklenir.
Afiyet olsun
Nevin Dursun
26 Nisan 2015 Pazar
Kremalı mantarlı tavuk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder