Semt pazarında mis gibi çilekleri görünce oğlumun profiterol istediği geldi aklıma. Bugün arkadaşlarıyla buluşup Teog sınavı öncesi stres atacaklardı. Eve döndüğünde sürpriz olurdu. Hemen işe koyuldum ben de ...
Malzemeler:
Hamuru için:
☆ 1 su bardağı su
☆ 1 yemek kaşığı tereyağ
☆ 1 su bardağına yakın un
☆ 1 yemek kaşığı pudra şekeri
☆ 2 yumurta
Dolgu kreması için:
☆ 1,5 su bardağı süt
☆ 1 çay bardağı şeker
☆ 1 yumurta
☆ 1 yemek kaşığı un
☆ 1 yemek kaşığı nişasta
☆ vanilya
Çikolata sosu için:
☆ 200 gr çikolata
Yapılışı:
♤ Tencereye su ve tereyağ konur, ocağa alınır.
♤ Eriyince altı kısılır, un ve pudra şekeri eklenir, pütürsüz olana kadar karıştırılır, ocaktan alınır ılınmaya bırakılır.
♤ Ara dolgu malzemelerinin hepsi tencerede karıştırıldıktan sonra ocağa alınır sürekli karıştırılır.
♤ Kaynamaya başlayınca altı kısılır, biraz daha karıştırılır, altı kapanır.
♤ Ilıyan hamura teker teker yumurta eklenir ve yine pütürsüz olana dek karıştırılır, yapışkan bir hamur elde edilir.
♤ Hamur sıkma aparatıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkılır (bu malzemeyle 24 top sıktım).
♤ Önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirilir, sonra da firının sıcağında 10-15 dakika daha bekletilir, hamuru söndürmemeye özen gösterilir.
♤ Tepsi dışarı alınıp biraz soğuduktan sonra toplar ortasından yarım kesilerek dolgu kreması konur ve kapatılır.
♤ Tüm toplar kremayla doldurulduktan sonra servis kasesine konarak dinlenmesi için biraz buzdolabında bekletilir.
♤ Servise yakın çikolata sosu, çikolatalar benmari usulü eritilerek hazırlanır (bu sefer hazır çikolata sosu kullandım).
♤ Sos ılıyınca profiterollerin üzerine dökülür, biraz daha dinlendirilip servis yapılır (arzuya göre çilek ve pudra şekeri de eklenebilir).
Afiyet olsun 😊
Nevin Dursun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder