Powered By Blogger

18 Nisan 2015 Cumartesi

Profiterol

Semt pazarında mis gibi çilekleri görünce oğlumun profiterol istediği geldi aklıma. Bugün arkadaşlarıyla buluşup Teog sınavı öncesi stres atacaklardı. Eve döndüğünde sürpriz olurdu. Hemen işe koyuldum ben de ...

Malzemeler:
Hamuru için:
☆ 1 su bardağı su
☆ 1 yemek kaşığı tereyağ
☆ 1 su bardağına yakın un
☆ 1 yemek kaşığı pudra şekeri
☆ 2 yumurta
Dolgu kreması için:
☆ 1,5 su bardağı süt
☆ 1 çay bardağı şeker
☆ 1 yumurta
☆ 1 yemek kaşığı un
☆ 1 yemek kaşığı nişasta
☆ vanilya
Çikolata sosu için:
☆ 200 gr çikolata

Yapılışı:
♤ Tencereye su ve tereyağ konur, ocağa alınır.
♤ Eriyince altı kısılır, un ve pudra şekeri eklenir, pütürsüz olana kadar karıştırılır, ocaktan alınır ılınmaya bırakılır.
♤ Ara dolgu malzemelerinin hepsi tencerede karıştırıldıktan sonra ocağa alınır sürekli karıştırılır.
♤ Kaynamaya başlayınca altı kısılır, biraz daha karıştırılır, altı kapanır.
♤ Ilıyan hamura teker teker yumurta eklenir ve yine pütürsüz olana dek karıştırılır, yapışkan bir hamur elde edilir.
♤ Hamur sıkma aparatıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkılır (bu malzemeyle 24 top sıktım).
♤ Önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirilir, sonra da firının sıcağında 10-15 dakika daha bekletilir, hamuru söndürmemeye özen gösterilir.
♤ Tepsi dışarı alınıp biraz soğuduktan sonra toplar ortasından yarım kesilerek dolgu kreması  konur ve kapatılır.
♤ Tüm toplar kremayla doldurulduktan sonra servis kasesine konarak dinlenmesi için biraz buzdolabında bekletilir.
♤ Servise yakın çikolata sosu, çikolatalar benmari usulü eritilerek hazırlanır (bu sefer hazır çikolata sosu kullandım).
♤ Sos ılıyınca profiterollerin üzerine dökülür, biraz daha dinlendirilip servis yapılır (arzuya göre çilek ve pudra şekeri de eklenebilir).

Afiyet olsun 😊



Nevin Dursun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder