Powered By Blogger

6 Aralık 2015 Pazar

Mantar çorbası

Bu aralar genelde 1 öğünlük menüler hazırlıyorum, tarifler de ona göre oluyor. Aşağıdaki çorba tarifim de 4 kişiliktir.

Malzemeler :
☆ 300 gr kültür mantarı
☆ 1 yemek kaşığı tereyağ
☆ 1 diş sarımsak
☆ 2 yemek kaşığı un
☆ 4-5 su bardağı su
☆ 100 ml süt kreması ( yarım küçük kutu)
☆ tuz, karabiber, arzuya göre dereotu

Yapılışı :
♤ Mantarlar yıkanıp ayıklandıktan sonra ince ince doğranır. (Resim 2)
♤ Tencereye alınan tereyağ eridikten sonra mantarlar eklenir, kendi suyunu salıp çekene dek kavrulur. (Resim 3)
♤ Soyulup dövülmüş sarımsak da eklenerek kavrulur.
♤ Son olarak un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulur.
♤ Sıcak su, yavaş yavaş karıştırarak eklenir. (Resim 4)
♤ Kaynamaya başlayınca altı kısılır, biraz koyulaşana kadar ara ara karıştırılır.
♤ Kıvamı olduğunda, damak tadına uygun olarak tuzu ve karabiberi eklenir.
♤ Süt kreması da eklendikten sonra 4-5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
♤ Arzu edilirse ince kıyılmış dereotu da eklenerek servise hazır hale getirilir. (Resim 1) Sarımsaklı ekmekle iyi bir ikili oluştururlar, kesinlikle tavsiye olunur. (Resim 5)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder