Powered By Blogger

27 Aralık 2015 Pazar

Et sote

Bu pazar ana yemeğimiz et soteydi. Mantarlı biberli soteme bu sefer köri ekledim baharat olarak, çok yakıştı. Önden zeytinyağlı pırasa, sotenin yanına patates püresi ve makarnadan oluştu menümüz. Çok şükür bugün de doyduk ziyadesiyle. Allah kimseyi açlıkla yoklukla sınamasın.

Malzemeler :
☆ Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana eti
☆ 1 adet orta boy kuru soğan
☆ 2 diş sarımsak
☆ 3-4 renkli biber
☆ 250 gr kültür mantarı
☆ 1 yemek kaşığı tereyağ
☆ Tuz, karabiber, köri, sıcak su

Yapılışı :
♤ Tavaya konan et, kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su eklenerek kavrulmaya devam edilir. (Resim 2)
♤ Et kavrulurken, soğan yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince, biberler jülyen, mantarlar küp şeklinde doğranır. (Resim 3)
♤ Et suyunu çekince kontrol edilir, pişmemişse biraz daha sıcak su eklenerek pişene kadar beklenir.
♤ Tereyağ eklenerek kavrulan ete, soğan, sarımsak, biber ve mantar eklenerek kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
♤ Son olarak tuz, karabiber ve köri eklendikten sonra 5-10 dakika daha kavrulur.

Servise hazırdır (Resim 1)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder