Powered By Blogger

20 Aralık 2015 Pazar

Kadayıflı muhallebi

Şerbetli kadayıf tatlımdan biraz artınca, kadayıflı muhallebide kullandım. Yapım aşamalarını fotoğraflayamadım bu kez. Çünkü malzemelerin bir kısmı hazırdı. Muhallebi de standart muhallebi tarifim. Biz sonucu çok beğendik. Kadayıfın şerbetiyle birlikte, tatlı daha da lezzetlendi. İkincisini yememek için kendimi zor tuttum. Normalde kadayıfı tereyağ ve toz şekerle kavurup şerbetlemeden kullanırız bu tatlıda ama böyle şerbetli daha çok yakıştı sanki. Çifte kavrulmuş bir lezzet diyebilirim.

Malzemeler :
☆ Şerbetli kadayıf tatlısı ve çekilmiş fındık veya ceviz
Muhallebisi için ;
☆ 1 lt süt
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 1 yumurta
☆ 2 yemek kaşığı un
☆ 1 yemek kaşığı nişasta
☆ 1 paket vanilya
☆ İsteğe bağlı olarak yarım veya 1 kutu süt kreması

Yapılışı :
♤ Muhallebi için vanilya ve krema haricindeki tüm malzemeler tencereye konur ve çırpıcıyla iyice çırpılır.
♤ Ateşe alınır ve koyulaşırken dibi tutmasın diye çırpmaya devam edilir.
♤ Kaynamaya başlayınca altı kısılır, vanilya da eklenip karıştırılır ve sonra altı kapatılır.
♤ Biraz ılıyınca krema da eklenerek iyice çırpılır.
♤ Servis kaplarına biraz muhallebi, biraz kadayıf tatlısı, tekrar muhallebi ve tekrar kadayıf tatlısı konur. Üzerine çekilmiş fındık veya ceviz serpilebilir.

Servise hazırdır, afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder