Powered By Blogger

11 Aralık 2015 Cuma

Balkabaklı kek

Uzundur kek yapmadık. Bizim evde keki genelde kızım yapar. Bu yıl Teog sınavı var diye mutfağa girmiyor pek. Neli yapsam diye düşünürken, eltim Yasemin'in yaptığı balkabağı tatlısı çarptı gözüme dolapta. Denemeyi düşündüğüm bir kekti balkabaklı kek. Havuçlu kek gibi oluyor, mantık da aynı. Çiğden de kullanabilirsiniz balkabağını, püresi de olur. Püre hazırlamak yerine balkabağı tatlısını çatalla ezsem olur mu acaba dedim, yaptım oldu. Çok da güzel oldu mis gibi kokusu ve tadıyla, sünger gibi yumuşacık kıvamıyla. Mevsimin kekleri arasında listemize girdi artık, bence sizin listenize de girmeli😊

Malzemeler :
☆ 4 yumurta
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 1 çay bardağı süt
☆ 1 su bardağı sıvıyağ
☆ 2 su bardağı balkabağı püresi
☆ 3 su bardağı un
☆ 2 paket kabartma tozu

Yapılışı :
♤ Yumurta ve toz şeker köpük köpük olana kadar 5-6 dakika mikserle çırpılır.
♤ Süt ve sıvıyağ eklenerek biraz daha çırpılır.
♤ Balkabağı püresi yerine balkabağı tatlısını çatalla ezerek kullandım. Yoksa 2 dilim balkabağı dilimlenerek 2-3 yemek kaşığı toz şekerle pişirilip blenderla ezilebilir. Veya balkabağı rendelenerek çiğden de kullanılabilir, çiğ kullanılacaksa keke biraz daha şeker eklenir.
♤ Balkabağı püresi de eklenerek biraz daha çırpılır. ( Resim 2 )
♤ Son olarak un ve kabartma tozu eklenerek düşük ayarda mikserle veya tahta kaşıkla karıştırılır.
♤ Kek hamuru yağlanan kek kalıbına her yerine eşit dağıtılarak dökülür. ( Resim 3 )
♤ Önceden ısıtılmış 175° fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. ( Resim 4 )

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder