Powered By Blogger

22 Aralık 2015 Salı

Tepsi kebabı (sini kebabı)

Seneler önce Hatay gezimizden tadı damağımda kalan bir lezzet. Tabi ki orada yediğimiz gibi olmadı, ama hevesimi biraz savuşturdu diyebilirim. İlginç bir uygulama var orda. Bakkal diye giriyorsunuz, kasap da içinde oluyor yemek siparişinizi veriyorsunuz, taş fırında da içinde oluyor pişirilip önünüze geliyor. Size de afiyetle yemek, tadını çıkarmak kalıyor geriye. Benim denediğim tepsi kebabının eksiği neydi diye sorarsanız, mümkünse odun ateşinde pişmeli böyle odun kokmalı her lokmasında. Mümkünse 😉

Malzemeler : (küçük yuvarlak borcam için)
☆ 300 gr orta yağlı kıyma
☆ 1 orta boy kuru soğan
☆ 1 diş sarımsak
☆ Maydanoz  (ben unuttum koymayı)
☆ Domates rendesi (yazdan hazırladığım soslarımdan kullandım :) )
☆ Domates salçası, domates ve sivri biber
☆ Tuz, karabiber

Yapılışı :
♤ Kıyma, incecik doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, 2 yemek kaşığı domates rendesi, tuz ve karabiber karışımı yoğurularak kebap malzemesi hazırlanır.
♤ Fırın kabı yağlandıktan sonra kıyma karışımı konur ve elle bastırarak eşit miktarda yayılır. ( Resim 2 )
♤ 1 yemek kaşığı domates salçası ve 4-5 yemek kaşığı domates rendesine biraz su eklenerek hazırlanan sos, kıymanın üzerine dökülür. ( Resim 3 )
♤ Üzeri domates dilimleri ve biberlerle süslenir. ( Resim 4 )
♤ Önceden ısıtılmış 200° fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Servise hazırdır. ( Resim 1 )

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder