Powered By Blogger

18 Ağustos 2015 Salı

Limonata

Yazın, sıcağın yoğun günlerini yaşıyoruz hep birlikte. Kış da yapmıştı kışını bu yıl, yaz da yapıyor sıcağını. İnsanoğlunda her duruma bir çare var tabi ki. Yazın çok sıcak olursa eğer, serinlemek için limonata yapar içeriz biz de. Bu hafta iki gündür dışarlardaydık mecburen, sıcağı iliklerimize kadar derinden yaşadık yani. Teog yerleştirme sonuçları açıklandı; umarım bekleyenlerin gönlüne göre sonuçlanmıştır; yeni okulumuzu gezmeye görmeye tekrar gittik biz de. Sıcaklardan nasibimizi aldıkça da ev yapımı serin mi serin limonata hayaliyle avunduk. Küçüklüğümden beri yapar olduğumuz klasik bir tarife portakal ekledim bu kez farklı olarak. Yapım aşamalarını fotoğraflayamadım ama :( Denemek istediğim farklı tarifler de var, onları denerken detay fotoğraflarım :)

Malzemeler :
☆ 4 adet limon
☆ 1 adet portakal
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 2 lt su
☆ taze nane

Yapılışı :
♤ Limon ve portakal yıkanıp kurulandıktan sonra dış kabukları incecik rendelenir.
♤ Rendelenmiş kabukların üzerine toz şeker eklenerek tahta kaşıkla veya elle iyice harmanlanır.
♤ Limon ve portakalın suyu sıkılarak karışıma eklenir ve şeker eriyene dek iyice karıştırılır.
♤ Kontrollü olarak, tadı ve ekşiliği damak tadınıza uygun olana dek su eklenir. Arzu ederseniz biraz daha şeker veya su ekleyebilirsiniz.
♤ Yıkanmış taze nane yaprakları da eklendikten sonra, soğuması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletilir. En az 1-2 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirilir.
♤ Temiz bir tülbentten veya ince delikli süzgeçten süzülen limonata artık servise hazırdır.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder