Powered By Blogger

2 Temmuz 2015 Perşembe

Fındıklı muffin

Giresun'lu olmanın en güzel yanı, her daim evinizde bir yerlerde fındık bulunmasıdır ;) Hal böyle olunca da fındıklı tarifler daha çok denenir. Bu fındıklı muffinler seneler önce rastladığım bir tariften türediler. Her yaptığımda da sevilerek yenmişlerdir. Yağsız oluşu özellikle tercih nedenidir 😉 Her ne kadar fındığın kendi yağı olsa da, o kadarcık olur artık 😄

Malzemeler :
☆ 4 yumurta
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 2 su bardağı çekilmiş fındık
☆ 4-5 tepeleme yemek kaşığı un
☆ Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı :
♤ Yumurta ve şeker köpük köpük olup şeker eriyene dek mikserle çırpılır.
♤ Çekilmiş fındık, un azar azar, kabartma tozu eklenerek düşük devirde çırpılır. Normal kek hamuru gibi olmalı kıvamı.
♤ Muffin kaplarına yarısına kadar dökülür. Arzu edilirse ortasına birer fındık da batırılır.
♤ Önceden ısıtılmış 170° fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder