Powered By Blogger

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kabak çiçeği dolması



Şimdiye dek sadece yemek programlarında gördüğüm kabak çiçeğini  pazarda görünce alıp denemek istedim. Iyiki de almışım, lezzetine bayıldık ailecek. Genelde dolma sevmeyen oğlum, midye dolma gibi lezzetli diye diye yedi bitirdi kalanları. Bu hevesle bugün yeniden aldım pazardan. Toplayanların emek emek ellerine sağlık. Yeni deniyor olduğum bir tat, mutlaka eksiklerim vardır. İç pilav kullanıyorum içine. Yarısına kadar doldurup kapatırken zorlanıyorum mesela ama mutlaka bir tekniği vardır. Bilenler bilmeyenlere öğretirse çok güzel olur 😀😀😀

Malzemeler :
☆ 15-20 adet kabak çiçeği
☆ 1 çay bardağı pirinç
☆ 1 küçük kuru soğan
☆ 1 yemek kaşığı çam fıstığı
☆ 1 yemek kaşığı kuş üzümü
☆ 3 yemek kaşığı sıvıyağ
☆ tuz, karabiber, sumak, tarçın, su

Yapılışı :
♤ Kabak çiçeğininin dışındaki bıyıklar koparıldıktan sonra yıkanarak soğuk suya konur.
♤ İç pilavı için, 2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan kavrulur. Yıkanan pirinçler de eklenerek kavrulmaya devam edilir. Sonra sırasıyla çam fıstığı ve kaynar suda yumuşamış kuş üzümü eklenir. Damak tadına göre baharatlar da eklendikten sonra 1 çay bardağı kaynar su eklenerek pilavın demlenmesi sağlanır.
♤ İç pilav soğuduktan sonra kabak çiçeğinin yarısına kadar konur, kalan yapraklar altına kapatılır ve yapraklar altta kalacak şekilde tencereye dizilir.
♤ Dolmaların hepsi dizildikten sonra üzerine1 kaşık sıvıyağ ve 1 çay bardağı soğuk su konur. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Kabak çiçeği çok narin olduğu için çabuk pişecektir.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder