Powered By Blogger

14 Haziran 2016 Salı

Zeytinyağlı Börülce





Bir kaç nesildir Karadenizliyim, ama oldukça evvelinden Egelilik de var yani serde ☺️ Zeytinyağlılara duyduğum aşkı açıklıyor biraz bu gerçek. Aslında biz de yeşil severiz Karadeniz'de, hem de çok severiz. Bu yıl Nisan ayında gittiğimde memlekete, büyük bir şaşkınlık yaşadım. Alaçatı ot festivali günleriyle hemen hemen aynı tarihlerdi. Ve festivale önemli bir rakip olabilecek potansiyele sahipti semt pazarımız. Çeşit çeşit otlar sebzeler, bazılarını ilk defa gördüm, kendimi üretici teyzelerden tarif alırken buldum defalarca😉 Neyse çok uzatmayayım, ama buradan börülceye nasıl bağlarım bilemedim 😄 Çok sevdik, pek sevdik 😍

Malzemeler:
• 1 kg taze börülce
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 adet büyük boy domates
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay bardağı su
• tuz, toz şeker

Yapılışı:
• Börülceler yıkanıp ayıklandıktan sonra ortadan ikiye kırılır.
• Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konarak ateşe alınır. Doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenerek solana dek kavrulur. (Resim 2)
• Küp küp doğranmış domates de eklenerek suyunu salıp biraz çekene dek kavrulur. (Resim 3)
• Börülceler domatesin üzerine serildikten sonra tuzu ve toz şekeri serpilir. Zeytinyağı ve su gezdirilir. (Resim 4)
• Kısık ateşte börülcelerin rengi dönüp suyunu çekene dek, en az yarım saat pişirilir.

Servise hazırdır (Resim 1)

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder