Powered By Blogger

13 Haziran 2016 Pazartesi

Meksika fasulyesi salatası


İsmek'in yemek kursları ufkumu açtı desem yeridir. Bildiğimiz tatlar, ufak sürprizlerle inanılmaz lezzetlere dönüşebiliyor. Bu vesileyle sevgili Seray hocama da tekrar teşekkür ederim. Mantarlı meksika fasulyesi salatası yapmıştı bize, oldukça da lezzetliydi. Bense dün iftar misafirlerimize mantarsızını yaptım, iyi ki de yapmışım, besleyici doyurucu kezzetli ve kolay oluşuyla gözüme de girdi gönlüme de 😉

Malzemeler:
• Meksika fasulyesi (1 büyük kutu konserve kullandım)
• 3-4 dal taze soğan
• Bir tutam maydanoz
• Bir tutam dereotu
• 7-8 adet kornişon salatalık turşusu
• 2 adet kırmızı kapyabiber
• Tane mısır (1 küçük kutu konserve kullandım)
Sosu için:
• Yarım limonun suyu
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 2 yemek kaşığı zeytinyağ
• tuz

Yapılışı:
• Konserve fasulye ve mısır bol suyla iyice yıkanıp süzüldükten sonra karıştırma kabına alınır.
• Taze soğan, maydanoz ve dereotu yıkanıp kurutulduktan sonra incecik kıyılarak karışıma eklenir.
• Salatalık turşusu, küçük küpler halinde doğranarak eklenir.
• Kırmızı biberler közlenip soyulduktan donra ince dilimlenerek eklenir. ( Yapışmaz tavada kısık ateşte közledim biberleri arada çevirerek.)
• Sos malzemeleri küçük bir kavanozda birleştirilir. Kapağı kapanarak iyice çalkalanır, homojen bir sıvı karışım elde edilir.
• Servis edilmeden hemen önce sos, salata malzemesinin üzerine gezdirilir. Ezmeden karıştırıldıktan sonra servis tabağına konur. Servise hazırdır. (Resim 1)

Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder