Powered By Blogger

22 Şubat 2016 Pazartesi

Tavada şiş kebap

Evde kebap keyfi de mümkün. Mangal ateşi olmasa da, ızgara tavada veya fırında yakın lezzete ulaşılabilir. Bizimkiler o kadar beğenildi ki hafta sonu, servis öncesi fotoğraflamaya yetişemedim bile😊 Resim için geldiğimde, çoktan tabaklara alınmış, yenmeye başlanmıştı bile. Yenme hızından ve lezzet seslerinden anladım ki, ara ara tekrarlamak lazım 😉

Malzemeler :
☆ 500 gr orta yağlı kıyma
☆ 1 orta boy kuru soğan
☆ 1 orta boy domates
☆ Biraz maydanoz
☆ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı :
♤ Karıştırma kabına alınan kıyma, incecik doğranmış kuru soğan, domates ve maydanoz, baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur. (Resim 2 ve 3) Vakit varsa buzdolabında biraz dinlendirilir.
♤ Yassı tahta şişlere, ince ince dizilir. Elinizle, boşluk kalmayacak ve kalın olmayacak şekilde şekillendirilir. (Resim 1) Vakit varsa bu aşamada da buzdolabında biraz dinlendirilir.
♤ Izgara tavasına veya yanmaz tavaya dizilen şişler önce orta ateşte, sonra kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakılır. Altı pişince alt üst çevrilerek diğer tarafı da pişirilir. Renk ve kokudan pişme takip edilir. Et piştikçe rengi kırmızıdan kahverengiye döner, çiğ et kokusunun yerini de iştah açıcı bir et kokusu alır. Yanık et kokusuna aman dikkat 😉

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder