Powered By Blogger

19 Eylül 2015 Cumartesi

Yumurtalı ekmek

Hafta sonu kahvaltılarına çok özenirim. Uykuya doymuş halde, hem birliktelikten hem de yediklerimizden keyif aldığımız bir seremoni gibidir benim için. Hafta içi kahvaltılarına hasret kaldığımdan mıdır bilmem. Kahvaltıda karnımdan çok gözümün doyması önemli benim için:) O yüzden evde ne varsa sofrada gözümün önünde olsun isterim. Bu sabah kahvaltı hazırlarken de bayat ekmeğim olduğunu görüp sevindim. Yaşasın yumurtalı ekmek zamanı diye. Herkesin bildiği yaptığı klasik yumurtalı ekmek. En iyi bayat ekmek değerlendirme yöntemi. Klasik harca biraz baharat biraz da peynir katınca daha da lezzetli oldu sanki. Bu sabah kahvaltı soframızda çay eşliğinde yumurtalı ekmek, yanında domates, salatalık ve zeytin doyurdu bizi. Allah herkese bereket versin, kimseyi açlıkla yoklukla sınamasın, amin.

Malzemeler :
☆ 2 adet yumurta
☆ 1 su bardağı süt
☆ 1 çay kaşığı tuz
☆ 1 çay kaşığı pulbiber
☆ 1 çay kaşığı kuru nane
☆ 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (ince rendelenmiş)
Bayat ekmek ve kızartmak için tereyağ

Yapılışı :
♤ Yumurtalı harç malzemesi derin bir kapta iyice karıştırılır. (Resim 2)
♤ Küçük kesilen bayat ekmekler karışıma yatırılır, çevrilerek harca bulanmasi ve çekmesi sağlanır. (Resim 3)
♤ Tavada tereyağ eritildikten sonra, ekmekler konur, kısık-orta hararetli ateşte kızartılmaya bırakılır. (Resim 4)
♤ Bayat ekmekler piştikçe yumuşamaya ve güzel kokmaya başlar. Kontrollü olarak ters çevirerek arkalı önlü kızartılır. ( Resim 5)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder