Powered By Blogger

4 Eylül 2015 Cuma

Kolay ekler

Markette kedi dilini görünce acaba olur mu dedim içimden. Hızlıca netten araştırınca bir de baktım ki denenmiş bir sürü tarif var kedi dili bisküvisinden ekler diye. Bir kaç tanesini inceleyip kendime göre harmanlayıp denedim eve gelince. Oldu valla. Yani tabi ki fırında kabarmış bir ekler kadar olmadı belki ama kısıtlı veya üşengeç vakitler için gayet başarılı bir seçenek. Muhallebisini klasik tarifim ve ölçümle yaptığım için arttı doğal olarak. Hazır çikolata sosu da varken muhallebi üstü çikolata sosuyla yarınki sütlü tatlımız da hazırlanmış oldu böylece (Resim 2). Kedi dilinden kolay ekler tarifimi denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler :
☆ 1 paket kedi dili
☆ Islatmak için 1 su bardağı soğuk süt
☆ 1 paket çikolata sosu ve tarifindeki kadar süt
Muhallebisi için;
☆ 1 lt süt
☆ 1 su bardağı toz şeker
☆ 2 yemek kaşığı un
☆ 2 yemek kaşığı nişasta
☆ 1 adet yumurta
☆ 2 paket toz vanilin

Yapılışı :
♤ Muhallebi malzemeleri vanilin hariç tencereye konur ve eriyinceye kadar karıştırılır. Ateşe alınan muhallebi kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kısılarak vanilin eklenir, 1-2 dakika daha karıştırılarak koyulaşır. Sonra ılınması için kenara alınır.
♤ Çikolata sosu da tarifteki gibi hazırlanıp ılınması için kenara alınır.
♤ Kedi dili soğuk süte hızlıca batırılıp çıkarılarak ıslatılır. Servis tabağına konur, üzerine muhallebi dökülür. Aynı şekilde ıslatılmış kedi dili üzerine kapatılır. En üstüne çikolata sosu dökülerek ekler tamamlanır (Resim 4). 1-2 saat kadar buzdolabinda dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder