Powered By Blogger

6 Eylül 2015 Pazar

Pişi











Kahvaltıda çocuklarımın bayıldığı bir lezzet pişi. Her ne kadar bu tarif az yağ çekiyor olsa da kızartmadır nihayetinde, günün ilk öğününe hazırlamayı tercih ediyorum niyetlendiğimde. Alyansımın evliliğimi sembolize etmekten başka bir işe de yaradığını (Resim 3) hatırlattığı için de seviyorum bu tarifi :)

Malzemeler :
☆ 1 paket instant kuru maya
☆ Yarım su bardağı ılık süt
☆ 1 tatlı kaşığı toz şeker
☆ 1 adet yumurta
☆ Yarım su bardağı yoğurt
☆ Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar kullandım)
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
☆ Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
♤ Ilık süte kuru maya ve toz şeker eklenerek iyice karıştırılır.
♤ Yumurta, yoğurt, un kontrollü olarak ve tuz eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Mayanın aktifleşerek hamuru kabartması için biraz dinlendirilir.(Resim 2)
♤ Hamurdan portakal büyüklüğünde koparılan bezeler merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açılır. İnce ağızlı su bardağı yardımıyla yuvarlak kesilir. Tam ortasını da alyansınız yardımıyla açabilirsiniz.(Resim 3)
♤ Pişi hamurları iyice kızarmış sıvıyağda önlü arkalı kızartılır. (Resim 4) Kızarırken de kabaran pişiler yağdan çıkarılıp kağıt havlu ile yağın fazlası alınır. (Resim5) Servise hazırdır.

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder