Powered By Blogger

30 Nisan 2016 Cumartesi

Susamlı kurabiye

Ayın son gününde çayın yanına yapılabilecek en pratik kurabiyeyi yaptım. Çarçabuk hamurunu hazırlayıp şekillendirmek ve pişirip servise hazırlamak en fazla 1 saatimi aldı. Tavsiye olunur 😋

Malzemeler :
☆ 1 su bardağı susam
☆ 0,5 su bardağı pudra şekeri
☆ 0,5 su bardağı sıvıyağ
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ 1 paket şekerli vanilin
☆ Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kadar kullandım )

Yapılışı :
♤ Susam yanmaz tavaya konur, orta hararetli ateşte yakmadan kavrulur, soğumaya bırakılır. ( Resim 2 )
♤ Diğer malzemeler de eklenerek (un kontrollü olarak) hamur toparlanır. Benim hamurum un kurabiyesi hamuru gibi dağınık oldu.  ( Resim 3 )
♤ Elde yuvarlanan kurabiye bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. ( Resim 4 )
♤ Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri veya tarçın serpilebilir. Servise hazırdır. ( Resim 1 )

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder