Muffin ve cupcake kursuna gittiğimden beridir aklımdaydı tuzlu muffin denemek. Kısmet bugüneymiş. Sabah arkadaşlarla yaptığımız kahvaltıya hazırladım, akşam da misafirlerimize. Gayet başarılı, hem görsel hem de lezzet olarak. Tavsiye ederim 😉
Malzemeler : (6-7 muffin için)
☆ 2 yumurta
☆ 1 çay bardağı süt
☆ 0,5 çay bardağı sıvıyağ
☆ 200 gr labne peyniri
☆ 1 tepeleme çorba kaşığı kuru fesleğen
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
☆ 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
☆ 1 paket kabartma tozu
Üzeri için arzunuza göre susam, çörek otu veya haşhaş
Yapılışı :
♤ Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır. Labne peyniri, fesleğen ve tuz da eklenerek karışım homojen olana dek çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. ( Resim 2 )
♤ Muffin kalıplarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır. ( Resim 3 )
♤ Üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serpilir. ( Resim 4 )
♤ Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. ( Resim 1 )
Afiyet olsun 😊
25 Nisan 2016 Pazartesi
Labneli tuzlu muffin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder