Powered By Blogger

25 Nisan 2016 Pazartesi

Labneli tuzlu muffin

Muffin ve cupcake kursuna gittiğimden beridir aklımdaydı tuzlu muffin denemek. Kısmet bugüneymiş. Sabah arkadaşlarla yaptığımız kahvaltıya hazırladım, akşam da misafirlerimize. Gayet başarılı, hem görsel hem de lezzet olarak. Tavsiye ederim 😉

Malzemeler : (6-7 muffin için)
☆ 2 yumurta
☆ 1 çay bardağı süt
☆ 0,5 çay bardağı sıvıyağ
☆ 200 gr labne peyniri
☆ 1 tepeleme çorba kaşığı kuru fesleğen
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
☆ 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
☆ 1 paket kabartma tozu
Üzeri için arzunuza göre susam, çörek otu veya haşhaş

Yapılışı :
♤ Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır. Labne peyniri, fesleğen ve tuz da eklenerek karışım homojen olana dek çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. ( Resim 2 )
♤ Muffin kalıplarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır. ( Resim 3 )
♤ Üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serpilir. ( Resim 4 )
♤ Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. ( Resim 1 )

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder