Powered By Blogger

21 Mart 2016 Pazartesi

Karnabahar kızartması

Karnabaharım bembeyaz bakıyordu bugün sebzelikten bana, sıra bende der gibi. Off çocuklar yine söylenecekler dedim kendi kendime. Derken gözüm yumurtalara takıldı. Bu hafta erken bitmediler diye düşündüm önce. Sonra birden şimşek çaktı beynimde ve evet kızartayım bu sefer karnabaharı yumurtalı dedim. Özlemişim, gerçekten özlemişim. Çok da güzel oldu, gayet afiyet oldu bize. Denemek isteyenlere de şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler :
☆ 1 küçük boy karnabahar
☆ 2 adet yumurta
☆ Yarım su bardağı un
☆ 1 şişe maden suyu (veya 1 su bardağı süt)
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Servis sosu için yoğurt, sarımsak ve mayonez

Yapılışı :
♤ Karnabahar temizlenip dal dal ayrıldıktan sonra kaynar suda veya buharda haşlanır. Suya yarım su bardağı kadar süt ekleyerek karnabaharın kokusunu önleyebilirsiniz. ( Resim 2 )
♤ Haşlanan karnabahar soğumaya bırakılır. Bu arada yumurtalı harcı hazırlanır. ( Resim 3 ) Yumurta, un, tuz ve soda (veya süt) iyice çırpılarak pürüzsüz bir karışım elde edilir.
♤ Soğuyan karnabahar dalları önce bu yumurtalı harca bulanır ( Resim 4 ), sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. ( Resim 5 ve 6)
♤ Kızaran sebzeler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı emdirilir. ( Resim 7)
♤ Arzunuza göre sarımsak, mayonez ve yoğurtla hazırlayacağınız sosla birlikte servis edilir. ( Resim 1 )

Afiyet olsun 😊

Not : Artan yumurtalı harcı kavanoza koyup buzdolabında saklayabilir, başka bir sebze veya bayat ekmeklerinizi kızartırken tekrar kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder