Powered By Blogger

21 Ekim 2016 Cuma

Sütlü kabak

Eşim memleketten eli boş dönmedi sağolsun. Karadeniz'in bereketine şükür. Her mevsimin bolluğu ayrı lezzetlidir. Babamın bahçesinden kocaman bir kabak da vardı gelenler arasında. Uzundur sütlü kabak yememiştim özlemişim. Bizim için çocukluğumuzdan alıştığımız geleneksel bir sütlü tatlıdır, muhallebidir kendisi. Sunumunda minik bir dokunuş yaptım bu sefer, çok da memnun kaldım sonuçtan. Hem lezzetli, hem besleyici, hem de hafif bir tatlı olarak denemelisiniz 😉

Malzemeler :

☆ 1 kg soyulmuş kabak
☆ 350-400 gr toz şeker
☆ 250-300 ml süt
Üzeri için; 1 küçük paket süt kreması ve çekilmiş fındık

Yapılışı :
♤ Kabak dilimlenir ve çekirdekleri çıkarılır. ( Resim 2 )
♤ Soyulduktan sonra küçük küçük doğranır. Üzerine toz şeker eklenerek bir kaç saat erimesi beklenir. ( Resim 3 ) Vakit yoksa yapılmayabilir, ama vakit varsa meyvenin suyunda eriyeceğinden doğal şurup gibi daha da lezzetli olacaktır.
♤ Kısık ateşte iyice yumuşayana dek pişirilir. Sonra blenderla ezilir. ( Resim 4 )
♤ Yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır ve kıvamı mus gibi, muhallebi gibi ayarlanır ayarlanır. ( Resim 5 )
♤ Servis kaplarına bölünür ve ılıması beklenir. ( Resim 6 )
♤ Üzerine çırpılmış krema eklenir, fındık serpilir. Servise hazırdır. ( Resim 1)

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder