Powered By Blogger

9 Ekim 2016 Pazar

Elmalı kurabiye

Günlerden sonbahar. Güzel bir pazar günü. Uzun bir aradan sonra yeniden tarif paylaşma isteği oluştu içimde. Malum bu yaz keyif bırakmadı yaşananlar yüzünden. Bir daha yaşanmaz inşallah bu yaz yaşadıklarımız. Hazır istek duymuşken ve geçen hafta Gölyaka tatilimizden getirdiğimiz elmalar gayet organik olmaları nedeniyle ezilmeye başlamışken, elmalı kurabiye yaptım. Sonuç nefis, mis kokusuyla tüm aileyi mutfağa topladı, kahvemize eşlik edip midemizi şenlendirdi. Tavsiyelerimizle ☺

Malzemeler :

İç harcı için;
☆ 3 orta boy elma
☆ 1 çay bardağı toz şeker
☆ 1 yemek kaşığı toz tarçın
Hamuru için;
☆ 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
☆ 1 çay bardağı yoğurt
☆ 1 çay bardağı pudra şekeri
☆ 1 paket şekerli vanilin
☆ 1 paket kabartma tozu
☆ Un ( 2-2,5 su bardağı kadar )
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı :

♤ Önce iç harcı hazırlanır. Yıkanıp soyulan elmalar rendelenip tavada sotelenir. Suyunu salıp çekince şeker ve tarçın da eklenir. ( Resim 2 ) Ateşten alınıp ılınmaya bırakılır.
♤ Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. ( Resim 3 )
♤ Hamurdan 3 eşit parça koparılarak yuvarlanır, beze yapılır.
♤ Her bir beze 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açılır. 8 eşit üçgen parça kesilir. Üçgenlerin kalın kenarına 1 yemek kaşığı iç harç konulur. ( Resim 4 )
♤ Sigara böreği gibi sarılır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. ( Resim 5 )
♤ Önceden ısıtılmış 175 ° fırında 20 dakika kadar pişirilir. Tepsi fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. ( Resim 6 )

Servise hazırdır ( Resim 1 )

Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder