Taze fasulye en sevdiğim sebzedir. Mevsiminde taze taze tüketmenin keyfine doyamam. Bugün diblesini pişirdim. Çok kolay, leziz ve de sağlıklı bir yemek. Mutlaka denemelisiniz. İşte tarif...
Malzemeler :
☆ Yarım kg taze fasulye
☆ 1 orta boy soğan
☆ 1 büyük domates
☆ 1 türk kahvesi fincanı bulgur/pirinç
☆ 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
☆ tuz
Yapılışı :
♤ Taze fasulyeler ayıklanıp ince ince doğranır ve güzelce yıkanıp süzülür.
♤ Tencereye konan yağ eriyince doğranmış soğan ilave edilip sotelenir.
♤ Sırasıyla doğranmış domates ve taze fasulye eklenir, kapağı kapatılır. Orta hararetli ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır.
♤ Fasulyeler yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulgur/pirinç de eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
♤ Son olarak tuzu verilip karıştırılır, biraz daha kısık ateşte pişirildikten sonra altı kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun
26 Haziran 2015 Cuma
Taze fasulye diblesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder