Powered By Blogger

26 Haziran 2015 Cuma

Taze fasulye diblesi

Taze fasulye en sevdiğim sebzedir. Mevsiminde taze taze tüketmenin keyfine doyamam. Bugün diblesini pişirdim. Çok kolay, leziz ve de sağlıklı bir yemek. Mutlaka denemelisiniz. İşte tarif...

Malzemeler :
☆ Yarım kg taze fasulye
☆ 1 orta boy soğan
☆ 1 büyük domates
☆ 1 türk kahvesi fincanı bulgur/pirinç
☆ 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
☆ tuz

Yapılışı :
♤ Taze fasulyeler ayıklanıp ince ince doğranır ve güzelce yıkanıp süzülür.
♤ Tencereye konan yağ eriyince doğranmış soğan ilave edilip sotelenir.
♤ Sırasıyla doğranmış domates ve taze fasulye eklenir, kapağı kapatılır. Orta hararetli ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır.
♤ Fasulyeler yumuşamaya başlayınca yıkanmış bulgur/pirinç de eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
♤ Son olarak tuzu verilip karıştırılır, biraz daha kısık ateşte pişirildikten sonra altı kapatılır, dinlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder